Şaşı Bebekte Göz Tembelliği Tedavisi

Tedavide asla kapatmamamalı, özel gözlükler ve egzersizlerden yararlanılmalı.

     Şaşılıkta en önemli sorun göz tembelliğidir. Göz tembelliğini düzeltmek şaşılığın da düzelmesini sağlayacak, bebeği ameliyattan kurtaracaktır.
     Bebekte göz tembelliğini tedavisinde ana hatlar:
*Sağlam gözü asla ve asla kapatmamalı. Kapatmak gelişmekte olan göz fonksiyonlarını alt üst eder, gelişimini bozar.
*Düşük gözlük uygulamaları: Özel egzersizlerle bebeğin daha düşük gözlükle görmesi sağlanmalıdır. Kalın ve yüksek numaralı gözlük göz tembelliğini artırır. 
*Gözlük: Şaşılık ve göz tembelliği için +1,0 ila 2,0 arasında bir gözlüğü taktırmak gerekmemektedir. Bebekte odaklama ve uyum egzersizleri ile bu durum gözlüğe gerek kalmadan giderilir. Şaşılık olsa bile.
*Özel gözlükler: Özel gözlükler kullanılarak merkezi görme geliştirilmeli, görüntü gören noktaya net ve kaliteli olarak düşürülmelidir. Bebeğin kendi gözlünün dışında 5-6 çeşit gözlük tedavide kullanılmaktadır.
*Çalışmayan fonksiyonlar: Bebek gördüğü ile yetinmektedir odaklama ve uyum fonksiyonlarını yeterince kullanmamaktadır. Egzersizle bu durum normal düzeye çıkarılmalıdır.
Supressiyon: Özel gözlük ve özel uygulamalarla mutlaka giderilmelidir. Supressiyon veya göz tembelliği gözde kayma nedenidir.
Eksantrik fiksasyon: Özel gözlük ve uygulamalarla mutlaka giderilmelidir. Giderilmesi görmede düzelme ve şaşılıkta azalmayı sağlar.
Göz kası egzersizleri: Bebekte göz kasları sertleşmemiştir, basit, bebeğin oyun olarak düşüneceği kas egzersizleri ile göz kasları arasındaki denge sağlanmalıdır.
     Bebekte şaşılık ve göz tembelliğinin tedavisi kolaydır. Göz tembelliği derinleşmemiştir, göz kasları sertleşmemiştir ve fonksiyon bozuklukları tedaviye kolay cevap verir. İlave bilgi sasibebek.com

Main Midle Holder Not Insert
Main Right Holder Not Insert
Bottom Holder Not Insert