İki Göz Arası Numara Farkı

Farklı numaralar farklı fonksiyon bozuklukları gelişir. İki gözdeki fonksiyon bozuklukları eşitlenip tedaviye başlanmalıdır.

Göz tembelliğini sadece görme azlığı olarak düşünmemelisiniz. Beraberinde birçok temel göz bozukluğu gizlidir.
A.Öncelik:
Görmeyen göz kayar. Şaşılık ortaya çıkmaması için
*Bebek baş üzeri düşürülmemeli,
*Ateşi yükselip havale geçirmemelidir. Ateşi yükselirse ateşi düşürmek tedavide gecikilmemelidir.
*Az gören göz için bebeğin yapacağı uyum gayreti şaşılığı ortaya çıkarır.
B. Günlük yaşam:
Bebeğinizde günlük yaşam ile ilgili broşür gönderilecektir.
C.Görme eşeli:
Görme ölçülerek tedavi izlenmelidir. Görmenin düzeldiği durumlarda tedaviye ara verilecektir.
D. Supressiyon tedavisi:
Supressiyon göz tembelliğinin bir önceki dönemidir. Çift görmenin bebeğe vereceği rahatsızlığı önlemek amacı ile beyin gözün önüne gölgeleme yapar. Supressiyonun çözülerek göz önündeki sis kaldırılmalıdır.
E. Gözlük numarası:
Gözlük numarasında 7 yaşına kadar artış beklemekteyiz. 7-10 yaş sabit dönem, 10 yaştan itibaren gözlük numarası azalacaktır. İleride gözlük takmayabilir. İlaçlı muayene sonucuna göre gözlük numarası ayarlanacaktır.
F. Görüntü kalitesi:
Görüntü gören nokta ve beyne net, bulanıksız ve pürüzsüz ulaştırılmalıdır. Bu ancak kontakt lens ile sağlanabilir. Bebekte mümkün değil ama tedavinin seyrine göre değerlendirilebilir. Gözlük camı mutlaka ince olmalıdır. Organik yerine çapı 48-50 mm olan cam aynı işi görür.
G. Görüntü büyüklüğünün düzenlenmesi:
Görüntünün göz dibine ve beyne eşit büyüklükte düşmesi sağlanmalıdır. Bu göz tembelliği tedavisinde çok önemlidir.
Birinin daha büyük olması beyinde üst üste gelince netlik bozulmasına neden olur, bu gözde tembelleşmenin devam etmesi demektir
H. Füzyon kırıklığının giderilmelidir.
İki göz arasındaki numara farkının fazlalığı füzyon kırılmasına neden olur. Beyinde görüntüler üst üste gelirken netlik oluşmaz.
İ Uyumun düzene sokulması:
Uyum kameranın her mesafeyi zum yapıp görüntüyünetleştirmesinin gözdeki karşılığıdır. Uyum gücünün her iki gözde dengelenmesi gerekir.
Farklı numara farklı uyum demektir.
*Bebek yüksek artı numara tarafında gereğinden fazla uyum yaparak görüntüyü gören noktaya düşürmek zorundadır.
*Uyum gayreti bebekte baş ağrısı, göz yorgunluğu yapar.  Bir süre sonra bebek o gözde uyum yapmaktan bıkar, uyum yapmayı bırakır. Bu görüntünün netleştirilmemesi dolayısıyla gözde tembelliğe davet demektir.
*Görmesi azalan gözde içe şaşılık oluşmaması için içe çeken kasın gücü egzersizle azaltılmalı veya dışa çeken kas güçlendirilmelidir.
J. Gözlerin tercihli kullanımı:
Sağlam gözün tercihli kullanımı önlenmelidir. Devamlı iyi gören gözün kullanılması diğerinin tembelleşmesinin devamına neden olur.
K. Binoküler görüş:
İki gözle tek görme bozuktur. Tek gözünü kullanmaktadır. Bebek devamlı iyi gören gözünü kullanmaktadır. Bu füzyonun, eş zamanlı algılamanın, görüntü tamamlamanın, 3 boyutlu görmenin bozulması demektir. Bebek 3 boyutlu görme egzersizlerini 4 yaş civarı cheriscope kullanarak sağlayabilir.

UYGULAMALAR

Central(Merkezi) görmenin sağlanması: Her iki gözde merkezi görmenin sağlanması mükemmel görme demektir.
Bilgisayar uygulamaları: Özel görüntülerle gören nokta ve beyin uyarılacaktır. Günlük yarım saat daha hızlı düzelmesi isteniyorsa bir saat uygulanabilir.
Alet uygulamaları: 4 yaşından itibaren başlanabilir.  İlave bilgi için sasibebek.com

Main Midle Holder Not Insert
Main Right Holder Not Insert
Bottom Holder Not Insert